GHP/HACCP

შინაარსი

საფრთხის ანალიზი და კრიტიკული საკონტროლო წერტილები (HACCP) არის სისტემა, რომელსაც იყენებენ კვების მრეწველობის საწარმოები საკვების უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად.

აღწერა

HACCP-ის გდანერგვამდე უნდა დანერგილ იქნას კარგი ჰიგიენის პრაქტიკა (GHP). ის ცნობილი როგორც წინასარეკვიზიტო პროგრამები და მოთხოვნები დაკონკრეტებულია შესაბამის კანონმდებლობაში. მაგალითები მოიცავს პერსონალის ჰიგიენას და ტრენინგს; დასუფთავებას და სანიტარიას; ტექნიკურ მომსახურებას; პესტ კონტროლს; ქარხანასა და აღჭურვილობას; შენობა-ნაგებობას; შენახვას, განაწილებას და ტრანსპორტირებაა და ნარჩენების მართვას. პირველად მწარმოებლებიზე (მაგ. ფერმერებზე) უფრო მკაცრი ჰიგიენური მოთხოვნები ვრცელდება


რატომ GHP/HACCP?
  • უზრუნველყოფს სურსათის უსაფრთხოებისა ყოვლისმომცველ, ეფექტურ კონტროლს;
  • ამცირებს დაბალი ხარისხის და ჯანმრთელობისათვის რისკის შემცველ საკვების წარმოქმნას;
  • ზრდის სურსათის უვნებლობას კვების მრეწველობის მთელ ჯაჭვში;
  • უზრუნველყოფს სურსათის უვნებლობის შემოწმებას დამოუკიდებელი მესამე მხარის მიერ;
  • ზრდის ნდობას საზოგადოების, მრეწველობისა და საჯარო სექტორის მხრიდან

დაგვიკავშირდით...