საფრთხის ანალიზი და კრიტიკული საკონტროლო წერტილები (HACCP) არის სისტემა, რომელსაც იყენებენ კვების მრეწველობის საწარმოები საკვების უსაფრთხოების უზრუნველსაყოფად.
HACCP-ის გდანერგვამდე უნდა დანერგილ იქნას კარგი ჰიგიენის პრაქტიკა (GHP). ის ცნობილი როგორც წინასარეკვიზიტო პროგრამები და მოთხოვნები დაკონკრეტებულია შესაბამის კანონმდებლობაში. მაგალითები მოიცავს პერსონალის ჰიგიენას და ტრენინგს; დასუფთავებას და სანიტარიას; ტექნიკურ მომსახურებას; პესტ კონტროლს; ქარხანასა და აღჭურვილობას; შენობა-ნაგებობას; შენახვას, განაწილებას და ტრანსპორტირებაა და ნარჩენების მართვას. პირველად მწარმოებლებიზე (მაგ. ფერმერებზე) უფრო მკაცრი ჰიგიენური მოთხოვნები ვრცელდება