ISO 22000 - საკვების უვნებლობის მართვის სისტემის სერტიფიცირება შინაარსი

შინაარსი

ISO 22000 საკვების უვნებლობის მართვის სისტემის სერტიფიცირება ერგება ყველა იმ ტიპის ბიზნესს, მიუხედავად მასშტაბურობისა, რომელიც ჩართულია საკვების ინდუსტრიის მთელ ჯაჭვში დაწყებული ფერმიდან, პირველადი მწარმოებლები, საკვების მწარმოებლები, სატრანსპორტო უზრუნველყოფა, საწყობები, საწარმოები, დანადგარების, შეფუთვის, საწმენდი საშუალებების და ყველანაირი საკვებ დანამატების მწარმოებლები.

აღწერა

ISO 22000 არის სტანდარტი, რომელსაც წვლილი შეაქვს რისკების კონროლის მხრივ საკვების გადამამუშავებელ მრეწველობაში საკვების უვნებლობის მისაღწევად ადამიანთა მოხმარებისათვის. საკვების უვნებლობის ეს სტანდარტი შეიქმნა კვების ინდუსტრიასა და სპეციალიზირებულ ორგანიზაციებში მოღვაწე პროფესიონალებისგან Codex Commission, UN (FAO) and WHO (ჯანმო) – სთან თანამშრომლობით



ISO 22000 სტანდარტი ემყარება ISO 9001 ხარისხის მართვის სისტემას, ასევე საფრთხის ანალიზისა და კრიტიკული საკონტროლო პუნქტების მართვის სისტემას (HACCP)  და უვნებელი საკვებით უზრუნველყოფის გეგმებს.


სერტიფიცირებულ ორგანიზაციებს, უკვე როგორც სათანადო სერტიფიკატის მფლობელთ, ეძლევათ თვითპოპულარიზაციის შესაძლებლობა სხვადასხვა სარეკლამო საშუალებებით, ამავდროულად მათ შეუძლიათ უსასყიდლოდ ისარგებლონ URS სერტიფიკატის ლოგოთი.

რატომ ISO 22000 - საკვების უვნებლობის მართვის სისტემის სერტიფიცირება შინაარსი?
  • უზრუნველყოფს სიღრმისეულ და ეფექტურ კონტროლს თუ რამდენად ჯანსაღი და უვნებელია საკვები
  • მინიმუმადე დაჰყავს დაბალ ხარისხიანი და ჯანმრთელობისათვის საფრთხის შემცველი საკვების წარმოების შესაძლებლობა
  • ზრდის საკვების უვნებლობას მთელ კვების მრეწველობის ჯაჭვში
  • უზრუნველყოფს საკვების უვნებლობის აუდიტს მესამე, დამოუკიდებელი მხარის საშუალებით
  • ზრდის კომპანიის სანდოობას ხალხში, ისევე, როგორც ინდუსტრიულ და საზოგადოებრივ სქტორში

დაგვიკავშირდით...